geluk is leven - mBraining Nederland

Geluk is leven in vertrouwen

Veel wordt er geschreven over geluk. Voor iedereen anders en het gekke is zodra je het vastpakt is het weg. Het is net lucht. En wat zeker is – het is een gevoel, een ervaring – zoals eigenlijk alles. En wat heeft het veel te maken met vertrouwen.

Uit onderzoek blijkt dat het hebben van dingen, het kopen van iets nieuws geen langdurig effect heeft op je gelukstoestand. Natuurlijk er is een ondergrens waar geld of bezit noodzakelijk is voor een basis toestand EN er zijn zaken die meer geluk geven. En het ervaren van geluk is zeker te leren.

Uit datzelfde onderzoek blijkt ook dat er eigenlijk 3 oorzaken zijn van geluk, te weten;

1.       Sociale contacten, vrienden, familie etc en hier in samenzijn

2.       Er toe doen, m.a.w. voor iemand (of meerdere personen) een toegevoegde waarde zijn

3.       Vertrouwen en loslaten

En we weten vanuit andere onderzoeken naar de intelligentie van het hart, dat deze oorzaken ervoor zorgen dat stress afneemt, balans & geluk toeneemt en dat de neurale paden van hierdoor groeien in al onze intelligenties.

Leven vanuit je hart in uitlijning met de creativiteit van het hoofd en de daadkracht van de buik vanuit balans, zorgt ervoor dat je geluksgevoel vaker gaat ervaren, ondanks dat het vluchtig is.

Onderzoek wijst uit dat je je geld beter kunt uitgeven aan ervaringen in plaats van spullen. Omdat een nieuw auto, of wat dan ook, na 2 maanden weer als normaal voelt. Een (geluks-) ervaring blijft leven.

Op nummer 3 staat met stip; Vertrouwen en loslaten.

Mijn perceptie daarover is dat als;

  • ik (jij) zonder oordeel vanuit je hart, liefdevol naar jezelf kunt kijken (en dus naar anderen)
  • als ik (jij) de controle los kan laten over de uitkomst en voelen dat alles goed is, ook als het nog even niet okay is
  • als (ik) jij in vertrouwen dat wat er gebeurt in je leven kun zien/ervaren als leren vanuit een positieve intentie, juist als het niet gaat zoals je je hebt voorgenomen;
  • als (ik) jij telkens weer terug kunt gaan naar een plek van vertrouwen, rust en balans

Dat dan je geluksmomenten toenemen. Geluk is een ervaring, een gevoel. Geluk resideert in je hart, buik en hoofd. Als het zuiver is. Geluk komt van die dingen doen vanuit balans waarbij je en voor jezelf zorgt, en voor die ander.

We leven in een tijdperk waar stress en burn-out, overuren draait. En als we gestrest zijn, gaan we dingen doen waarvan we denken dat we gelukkiger worden. De meeste zijn dan zo uitgeput dat ze op de bank ploffen.

In Engeland schrijven huisartsen een wandeling of verblijf voor in de natuur!

Heerlijk, ga wandelen, fietsen, dansen. Wordt weer vrij, zoals je vroeger was. Straal, heb lief en laat je raken. Geef je lichaam dat wat het nodig heeft. Leef, dans, lach en geniet, allemaal vanuit balans.

Kijk om je heen, geniet van de kleine dingen en ben dankbaar. Hup, vooruit, erop uit. ?

Dat wens ik je voor 2019 en verder.

Warme knuffel (die ervoor zorgt dat er een heerlijke, gezonde stof vrij komt in je lichaam.)

Wilbert Molenaar

mBraining Nederland draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders