mBraining Versus mBIT - mBraining Nederland

Wat is eigenlijk mBraining? Versus mBIT?

mBraining vraagt wat uitleg en verduidelijking. De term is in 2012 bedacht door Grant & Marvin, de founders van mBIT!

Het komt dus uit het Engels en kan op verschillende manieren worden uitgelegd. Allereerst staat de m in mBraining voor multiple of meerdere, onafhankelijk in welke contact je de m ziet verschijnen (als in mBIT). Want ja we hebben meerdere breinen en intelligenties!

Dan nu naar Braining. Deze is op meerdere manieren uit te leggen;

Allereerst is mBraining een werkwoord, een proces, iets levends. Dit in tegenstelling tot een ding (een kopje bijvoorbeeld). Deze laatste is vastomlijnd en staat vast, veranderd niet (tenzij je het kopje laat vallen ?)

Dus mBraining is het proces hoe mensen (jij) hun meerdere breinen(of intelligenties) gebruiken en inzetten. Het is de manier waarop ze kunnen communiceren met deze intelligenties en de intelligenties kunnen uitlijnen. Het is een “doen”, een proces, een activiteit. Het is een manier om in contact te komen met de informatie die in je lichaam en geest is opgeslagen (zowel bewust als onbewust) om hier vervolgens iets mee te doen.  Iedereen doet dit dus al, op hun eigen unieke manier. mBraining (het proces) bestaat eigenlijk al zolang de mensheid bestaat.

En het mooie van dit proces is dat je het kunt observeren (als je weet hoe). Aan de buitenkant kun je observeren hoe iemand zijn of haar mBraining proces doet. Wat die persoon daarin mist, voorkeuren en patronen.

mBraining wordt ook nog wat specifieker. En daarvoor kom ik even terug bij het brein (brain). Het wordt omschreven als een DING, iets vaststaand, omlijnt. Welnu een brein is geen ding. Je brein is ook een proces. Het is een levende, ademende substantie, omgeven door je schedel (gelukkig maar).

Je brein is een proces (mBraining). Elke moment van elke dag veranderen je breinen. Sterker nog, in vivo kun je binnen 15 minuten nieuwe neurologische paden zien ontstaan (die overigens net zo snel weer kunnen ontbinden). O ja, en je hebt daar invloed op. En als je meerdere breinen een proces zijn, dan ben jij dat ook! Je bent geen ding, hebt geen authentiek zelf (ding), JIJ BENT EEN PROCES!

En wat is dan mBIT? mBIT staat voor meerdere Breinen Integratie Technieken. Het is de mBraining toolbox (ding) met daarin allerlei technieken die je voor jezelf kunt gebruiken of in de begeleiding van anderen om hen te ondersteunen in het communiceren met en uitlijnen van je meerdere breinen (of intelligenties).

Daarin zitten technieken en methodieken om scherp te kunnen oberveren (primaire functies, kern kompetenties, autonome zenuwstelsel, beperkingen & blokkades, neurale volgorde etc.) alsook uit te kunnen lijnen (de roadmap, coomunicatie & integratie fase, HE-fase etc.)

En deze toolbox leren we je in onze 3 voornaamste trainingen. De mBIT coach, Master Coach & Trainers Training.

Wil je meer informatie of een oriënterend gesprek aangaan, neem dan gerust contact met ons op via info@mbraining.nl of bel mij persoonlijk op +31 6 13034041

mBraining Nederland draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders