team - mBraining Nederland

Je Master Trainer, Wilbert Molenaar, is gepassioneerd over coachen en trainen, heeft zelf vele duizenden uren internationale coach en trainerservaring met individuele klanten zowel privé als in het bedrijfsleven.

Hij bezit als een van de weinige in Nederland een ICF geaccrediteerde Diploma van Coaching & NLP Supervisie, is een Master Trainer NLP, Master Trainer mBIT (enige in Europa), Master Coach mBIT en Fellow Member Trainer bij IANLP.

Wilbert was de afgelopen 5 jaar tevens trainer aan de Universiteit van Derby Corporate voor de MA in Applied Coaching.

Zijn humor gecombineerd met zijn pragmatische en fascinerende benadering hebben in de afgelopen 25 jaar meer dan 12.000 mensen bereikt over de hele wereld (UK, USA, Australië, Zuid Afrika, Ierland, Frankrijk, Kenia, België, Denemarken, Dubai) door middel van training en coaching in mBIT, NLP, leiderschap programma’s en coaching programma’s.

Hij is momenteel bezig met een onderzoek naar adaptieve intelligentie & leiderschap. Wilbert is een zeer gewilde coach, trainer, spreker, mentor en facilitator.

Nina is mBIT Mastercoach en coacht werkende ouders en professionals. Door te werken, op te voeden en te leven in lijn met je hart, hoofd en buik kunnen we samen een gezond en duurzaam verschil maken in de wereld.

Met een achtergrond als regiomanager in het bedrijfsleven heeft Nina in 2013 het roer omgegooid en haar expertise gericht op het begeleiden van groepstrajecten en individuele coaching. Haar focus ligt op (jonge) professionals die streven naar persoonlijke en professionele groei.

Ze geeft trainingen over effectief timemanagement, stressmanagement, professionele communicatie, burn-out preventie en het vinden van balans tussen werk en privé. Kenmerkend hierin is haar holistische benadering.

In een wereld waar drukte de norm is, benadrukt Nina het belang van jezelf zijn – en jezelf doen op een ontspannen, authentieke, eigen wijze. Oprechte aandacht hebben voor wat voor jou wezenlijk van belang is en dat met compassie, creativiteit en moed in de wereld brengen. Dat is volgens haar wat (toekomstige) ouders, uitvoerders, beleidsmakers, leidinggevenden en alle ‘game changers’ te brengen / toe te voegen hebben in de huidige wereld. 

Grant Soosalu

Grant Soosalu, co-auteur van het boek ‘mBraining’, had 6 Universitaire diploma’s in respectievelijk natuurkunde en psychologie en was een veelgevraagd spreker en management consultant. Grant woonde in Australië en kwam regelmatig naar Europa voor de mBIT Trainers Training en mBIT Master Coach Training

Als je kijkt naar hoe de afgelopen tien jaar de neurowetenschappen ongelooflijke vooruitgang heeft geboekt, blijkt uit de laatste ontdekkingen in de neurowetenschappen dat we complexe, adaptieve en functioneel neuraal netwerken – of ‘breinen’- in ons hart en maag-darmkanaal hebben. Ze heten de cardiologische en enterisch zenuwstelsel, en deze adaptieve neurale netwerk tonen ongelooflijke niveaus van geheugen en intuïtieve ‘intelligence’.

Er is een groeiende en een breed scala van bewijs dat deze hersenen nauw betrokken zijn bij de controle en de behandeling van een breed scala aan functies en belangrijkste gedragscompetenties. door te bouwen op het nieuwste neurowetenschappelijk onderzoek, samen met gedrags-modellering, zijn er een aantal fascinerende en belangrijke inzichten naar voren gekomen die een impact hebben op gebieden als persoonlijke ontwikkeling, leiderschap, persoonlijke effectiviteit, NLP, mindfulness en adaptief vermogen van mensen en organisaties.

Bart Verbunt is internationaal gecertificeerd mBIT Trainer & mBIT Master Coach, NLP trainer en sinds 2021 werkzaam als freelance trainer voor mBraining Nederland en sinds 2024 ook mede-eigenaar van mBraining Nederland.

Vanaf het eerste moment dat hij in aanraking kwam met mBIT in 2018 was hij verkocht. Als een van de eerste mBIT trainers in Nederland geeft hij zelf al weer geruime tijd de mBIT Coach trainingen, naast het begeleiden van mensen als mBIT coach.

Sinds zijn 20e houdt Bart zich actief bezig met persoonlijke ontwikkeling vanuit een niet aflatend enthousiasme het leven te ervaren. Bart is opgegroeid in een ‘sociaal nest’ waar beide ouders en andere familieleden zich bezig hielden met hulpverlening en mensenwerk. De keuze voor mensenwerk was voor hem dus niet moeilijk. Zijn drive is dan ook zoals hij zelf zegt ‘de wereld een stukje mooier te maken’.

Tijdens zijn carrière in de jeugdhulpverlening heeft hij veel uitdagende en ingewikkelde persoonlijke processen begeleid, zowel één-op-één als in groepsverband. Ook heeft hij als theaterspeler veel ervaring opgedaan in het creëren van sfeer in zowel training als voor groot publiek. Met aanstekelijk enthousiasme, humor en de nodige diepgang kan hij als geen ander complexe zaken eenvoudig maken en zo op een enthousiasmerende wijze groepsprocessen begeleiden zonder oog voor de individuele deelnemer te verliezen.

Eveline van der Horst is gepassioneerd en nieuwsgierig naar wat mensen in beweging brengt. Zij is een gecertificeerd mBIT trainer & coach, is systemisch- en teamcoach en NLP trainer. Sinds 2021 verzorgt zij als freelance trainer trainingen voor mBraining Nederland.

In 2015 kwam Eveline voor het eerst in aanraking met mBIT. Het was alsof alle puzzelstukjes van haar persoonlijke ontwikkelingsreis tot dat moment, eindelijk als een geheel samenkwamen. Het was de start van een veel diepere reis naar verbinding, plezier en creatie in haar persoonlijke en werkende leven. Eveline geeft mBIT/mBraining workshops en trainingen en daarnaast vermengt zij de kennis en de toepassing van mBIT in haar werk als (team)coach en trainer.

Door haar openheid, door laagdrempelig en benaderbaar te zijn, door te verrassen en door humor te gebruiken, nodigt Eveline mensen uit om ècht in te stappen in een training of een leer- of ontwikkeltraject zodat ze volledig in contact kunnen komen met hun (ongekende) morgelijkheden. En dat, om daar te komen, de gebaande paden soms (tijdelijk) verlaten moeten worden. Dat creativiteit en inventiviteit, het anders doen dan anders cruciaal zijn om die mogelijkheden te (her)ontdekken en te gaan gebruiken

mBraining Nederland draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders