Bedrijven - mBraining Nederland

‘Engagement is all about creating a culture where people do not feel misused, overused, underused, or abused.’
Paula Ketter, 2008

Open Trainingen

mBraining Nederland verzorgt unieke open trainingen in leiderschap, mbraining, gebaseerd op een combinatie van oude wijsheid tradities en wetenschappelijke achtergronden. NOTE; onze trainingen gaan dieper dan de bekende tips & tools. We trainen op een diepere laag waarbij bewustwording, transformatie en toepassing de 3 kernwoorden zijn.

Maatwerktrainingen & Talent Ontwikkeling

mBraining Nederland verzorgt unieke maatwerk trajecten voor uw organisatie op het gebied van leiderschaps-ontwikkeling en teamontwikkeling. Daarnaast kunnen wij in uw organisatie middels het VerticalQ assessment een bijdrage leveren aan talentontwikkeling.

Individuele & Team Coaching

Wij verzorgen voor alle lagen van uw organisatie maatwerk individuele coaching. Trajecten van 3 maanden voor uiteenlopende doeleinden. Van leiderschap coaching tot stress & burn-out preventie.

Ook voor teams verzorgen wij unieke maatwerk coach trajecten, inclusief talent assessment.

Vraag

Zit je organisatie of een van je mederwerkers in de knoop? Werkt een team, of een medewerker niet optimaal? Zie je als betrokkene de gevolgen als er geen uitlijning bestaat tussen de verschillende eenheden binnen de organisatie?

Zijn managers binnen de organisatie ook teveel bezig met het blussen van brandjes? Heb je inzicht in de betrokkenheid quotiënt van je medewerkers? Ontbreekt of is er onvoldoende daadkracht binnen de organisatie? Of misschien wel te weinig verbinding tussen medewerkers en/of teams?

Eigenlijk stel ik je een vraag die je jezelf ook al lang hebt gesteld, toch?

Hoe gezond en vitaal is je organisatie?

Hiernaast een aantal algemene zaken omtrent onnodige kosten voor bedrijven in Nederland. Hoe zit dat met jouw organisatie?

Even wat cijfers

De kosten van disengagement, ziekte verzuim, burn-out en stress bedragen in Nederland jaarlijks ruim € 1,8 miljard. Als een medewerker in een burn-out geraakt kost dit de onderneming al snel minimaal €60.000 per jaar per medewerker.

Uit de gegevens van Gallop (2022) blijkt dat in Nederland slechts 14 % van de medewerkers volledige betrokkenheid en engagement ervaart. Met alle gevolgen van dien. 77% zijn niet of nauwelijks engaged!

  • Een organisatie met honderd medewerkers, met 25% mentaal verzuim, heeft een schadepost als gevolg van mentaal verzuim van minimaal 2,5 miljoen euro per jaar (NRC);
  • 60 tot 80% van alle ziekteverzuim heeft niets te maken met ziekte, maar met demotivatie, gebrek aan plezier en innerlijke betrokkenheid
  • Slecht functionerende medewerkers kosten Nederland ongeveer 7 miljard euro per jaar

Wat kost het jouw organisatie?

 

Je mogelijke oplossing

mBraining Nederland, kan je middels verschillende strategieën en methodes ondersteunen in het weer laten stromen van de energie binnen de organisatie. Onze aanpak is enerzijds gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en anderzijds op wat praktisch werkbaar is in uw organisatie. Gebruik makend van verschillende experts.

VerticalQ is een multiple brain assessment methode die dit in kaart brengt.

VerticalQ biedt unieke en vernieuwende inzichten in ieders talenten en de samenhang daartussen. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om het volle potentieel van jezelf en je team te benutten. Jij en je team kunnen meer bereiken dan je ooit voor mogelijk hield.  VerticalQ is daarom onmisbaar voor toekomstgerichte leiders en organisaties die met elkaar doelen willen halen en blije teams willen creëren.

Betrokken medewerkers zijn het resultaat. Gebruikmakend van al het aanwezige potentieel. Geankerd in een bedding van vertrouwen en verbinding met een groter doel! Individuele passie verbonden!

Geen enkele organisatie/team/ individu is hetzelfde en dus ook geen enkele aanpak. Gezien het VUCA gehalte van de moderne samenleving zijn er wel aanpakken die verouderd zijn of juist op dit moment heel toepasselijk zijn. Welke kiest u?

Bel ons voor een orienterend gesprek en je zal versteld zijn van de verschillende mogelijkheden!

Voor organisaties

Uw organisatie in een VUCA -wereld. U heeft er waarchijnlijk al wel van gehoord;

VUCA: volatile, uncertain, complex, and ambiguous. Vrij vertaald VOCD: vluchtig, onzeker, complex en dubbelzinnig

En dit zorgt bij veel mensen voor  stress en onzekerheid. Oude leiderschapstijlen en strategieën zijn in een dergelijke wereld ineens hopeloos achterhaald. Er is een verschuiving gaande van ‘command and control’ naar ‘connect and collaberate’. Een andere manier van leidinggeven. Tevens is het lange termijndenken en -plannen een utopie geworden. In plaats daarvan worden adaptief vermogen,  flexibiliteit, relaties en samenwerkings-verbanden steeds belangrijker.

 

Hoe sterk is jouw organisatie in een VUCA wereld?

Voor teams

Wil je een doorbraak creëren met je team? De onderstroom van je team aanpakken? Wil je meer halen uit de diversiteit van je team of juist meer focus aanbrengen? Of speelt er een conflict dat maar niet oplost?

Je team ontwikkelen

Wij ondersteunen je door je te helpen een team te ontwikkelen gebaseerd op onderling vertrouwen, verbondenheid, flexibiliteit en focus. Uitgaande van de sterke kanten en leermomenten van elke individu en als team, door een ieder in zijn kracht te zetten. Praktisch, soms confronterend en altijd toepasbaar.

Voor individuen

Wil je meer in je kracht staan en verbonden met je passie vanuit je bron opereren? Of wil je je vanuit je hart verbinden met anderen zodat je effectiever kunt samenwerken? Of meer daadkracht tonen terwijl je effectiever veranderingen en transformaties faciliteert?

Versterk je persoonlijk leiderschap

We verzorgen zowel persoonlijke als executive coaching op thema’s als persoonlijk leiderschap, empathisch vermogen, effectief beïnvloeden en effectief communiceren. Ook kunnen we je helpen bij het ontwikkelen van teams en het managen van veranderingen. Via een individueel maatwerk traject gaan we samen aan de slag. Dat kan variëren van een kortlopend traject (3-5 sessies in een paar maanden) tot coaching sessies die verspreid zijn over een jaar.

Training LDM

Een 2-daags programma gebaseerd op neurowetenschappen en oude wijsheid tradities voor een wijzere besluitvorming. Deze training kan ook intern worden aangeboden.

Training Persoonlijk Leiderschap

Zoals eerder aangegeven wordt de wereld om ons heen steeds complexer. In een VUCA wereld vraagt dat om een groot aanpassingsvermogen, kunnen creëren van balans,  kunnen omgaan met onzekerheid en stress, een groot empathisch vermogen alsmede kunnen omgaan met basis emoties die zich openbaren bij jezelf als ook bij je mederwerkers. Om dit te bewerkstelligen is het belangrijk te weten wie we zelf zijn, wat we willen bereiken en wat onze bijdrage is in het team. Persoonlijk leiderschap, dus!.

mBraining Nederland draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders