Bloed Zweet & Tranen - mBraining Nederland

Bloed Zweet & Tranen

Je kent het liedje wel, van André. Het klinkt alsof het hard werken is. En hoewel als ik dat lied hoor, vanuit volle borst meezing, is er iets te zeggen voor de tegenpool. Liefde, rust en blijdschap. En laten dat nou net kerncompetenties zijn van het hart als je je in een coherente staat bevindt. Hmm, interessant? Lees verder

Nog niet zo lang geleden heb ik een coaching traject afgerond met een man van eind 40. Gepassioneerd, zorgzaam, geduldig en hard werkend. Dat was zoals hij zichzelf kende! Maar de laatste vijf jaar was er iets veranderd. Nog steeds gepassioneerd in zijn baan en alsmaar harder werken. Niet alleen op het werk, ook in zijn hobby’s werd het onderste uit de kan gehaald. Marathons, triatlons. Achteraf noemde hij het een soort afpeigeren, zodat hij de werkelijke pijn niet hoefde te voelen. Alles moest wijken. Misschien denk je wel; ‘Ah, mid-life crisis’. Misschien ook niet.

Wat duidelijk was dat zorgzaam en geduldig voor een groot gedeelte uit zijn repertoire was verdwenen. Het minste of geringste wat er gebeurde bracht hem in een spiraal van ongeduld en woede. Tot openlijk schelden toe. Het was tijd vond hij, er iets aan te doen. Want dit gedrag koste hem alleen maar bloed, zweet en tranen, zo zei hij zelf. Maar hij kon er niet bij. Hij snapte het niet. Hoe is het mogelijk dat hetgeen hem vroeger zo sierde, nu zo uit balans was geraakt.

  • Ik ga hier niet verder in op de inhoud zal je begrijpen. Ik beschrijf de principes die er aan ten grondslag liggen en hoe we een weg terug hebben gevonden.

Vanuit een mBraining perspectief had hij het contact verloren met zijn hart. Uit angst en machteloosheid, om hetgeen er gebeurd was, had hij er onbewust voor gekozen, de pijn die hij voelde in zijn hart, te negeren door zichzelf af te peigeren in zijn werk en hobby’s (hoof-buik). Alleen dat gaf het rust! Hard werken en peigeren. Hij probeerde middels de intelligentie van zijn buik het zorgen over te nemen. Binnen mBraining noemen wij dit een neuro integratieve beperking waarbij één intelligentie de taken van een andere intelligentie overneemt. In dit geval nam de buik intelligentie de taken over van het hart. En ja, op langere termijn kom je dan in de knoei. Je kunt het middels wilskracht nog wel een tijdje volhouden maar er komt een moment dat het niet meer gaat.

Je kunt je voorstellen dat door het verlies van contact met de intelligentie van zijn hart (echt, het is niet alleen een pomp), hij niet alleen koeler, kouder en directer werd naar anderen maar natuurlijk ook naar zichzelf.

En toen werd hij naar mij doorverwezen voor een intake gesprek. Een mooie man. Als snel werd me duidelijk waar het schip voor hem strandde. Inderdaad in eerste instantie vloeide er geen energie meer door zijn hart. Wel naar zijn hart en dat uitte zich in zorgen voor de mensen die dicht bij hem stonden.

En als er geen energie meer door zijn hart stroomt, kan er ook geen verbinding worden gemaakt met de andere intelligenties. Alsof ze separaat werken. Maar helaas dat doen ze niet. Ze werken of samen, of niet, in coherentie of incoherentie! En dus hebben we de eerste 2 sessies ervoor gezorgd dat de energie weer DOOR zijn hart kon stromen, op een coherente manier. In eerste instantie naar zichzelf, dat wat hij ZO nodig had. Toen dat eenmaal was gecreëerd, was het betrekkelijk eenvoudig om de andere intelligenties erbij te betrekken en ze alle drie weer op dezelfde pagina te krijgen.

Dit is wat de klant o.a. schreef na afloop van het traject;

Bedankt dat ik deze reis heb mogen ervaren en kunnen delen met jou en nu weer volledig in balans ben. Dank je wel! Wilbert.

Nu klinkt dit misschien simpel. Dat is het in principe ook maar vraagt wel oefening en commitment. Want gedurende het gehele proces van coaching zijn er generatieve opdrachten die ervoor zorgen dat de doorbraken tijdens de sessies beklijven. En daar ligt dan ook met name het succes.

Wil jij meer weten over wat coaching voor jou kan opleveren?. Bel me eens voor een gratis intake gesprek. Wie weet ben jij over 3 maanden ook wel volledig in balans en/of uit je comfortzone gegaan, je doelstellingen gehaald, de controle terug.

 

Deel deze pagina

mBraining Nederland draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders